Moskova'da Türk Filmleri Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 Türk filminin gösterildiği ''Moskova Türk Filmleri Haftası'' düzenlendi.

Film haftasının ilk gününde komedi kategorisinde Aile Arasında ve drama kategorisinde 7. Koğuştaki Mucize adlı filmler Moskovalı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar açılışa katılarak ilk film olan Aile Arasında’yı katılımcılarla birlikte izledi.

Açılış kokteylinde söz alan Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Moskova’da 2018 yılından beri faaliyetlerini sürdürmekte olan Yunus Emre Enstitüsünün bugüne kadar bir çok etkinliğe imza attığını, pandemi sonrası ise alınan önlemler dahilinde mümkün oldukça bu etkinliklere devam ettiklerini söyledi. Rusya’da Türk filmlerine olan ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara filmler ve festivalle ilgili bilgiler aktaran Özkan, etkinlikte pay sahibi olan T.C. Moskova Büyükelçiliğine, Sinema Genel Müdürlüğüne, Rus-Türk İş Adamları Birliğine ve bütün katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Moskova Novokuznetskaya’da bulunan 5 Zvezd sinemasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen gösterimlerde misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.  Pandemi önlemleri çerçevesinde düzenlenen Moskova Film Haftası 16.11.2021 tarihinde usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmiyle kapanış yaptı.

''Türk Filmleri Haftası'' Moskova’nın ardından 18-20 Kasım 2021 tarihlerinde ''St. Petersburg Türk Filmleri Haftası'', 26-28 Kasım 2021 tarihlerinde ''Yekaterinburg Türk Filmleri Haftası'' olarak 2 şehirde daha izleyicilerle buluşturulacak.

Diğer Etkinlikler

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş ...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...

30.09.2021 tarihinde Rusya’nın Vladimir şehrinde Vladimir Bölgesel Yönetimi, Vladimir Ulusal Personel ve Kariyer...