Moskova’da Türk Filmleri Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş birliği ile gerçekleştirilen Türk Filmleri Gösterimi etkinliğimiz Moskovalı sinemaseverlerin yüksek katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği Dış İlişkiler Departmanı Direktörü Yuri İvanoviç Kolosov’un takdiminin ardından T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Moskova Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Ferhat Tamkoç konuşmasında ‘’Rusya’da Türk filmlerine olan ilgiden dolayı çok memnun olduklarını ve bu tür etkinliklere hız kesmeden devam edeceklerini’’ söyledi.

Moskova Dom Kino sinemasının tarihi beyaz salonunda gerçekleştirilen gösterimlerde Türk sinemasının son dönem başarılı filmlerinden olan ‘’Bir Aşk, İki Hayat’’ ve ‘’Yol Arkadaşım’’ adlı filmleri Türkçe seslendirme ve Rusça alt yazı ile izleyicilerle buluşturuldu. Etkinliğin fuaye alanında kurulan Enstitü standında Türkçe kurslarını tanıtıcı duyuru ve faaliyetler gerçekleştirildi.

 

 

Diğer Etkinlikler

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 Türk...

30.09.2021 tarihinde Rusya’nın Vladimir şehrinde Vladimir Bölgesel Yönetimi, Vladimir Ulusal Personel ve Kariyer...