Rusya’nın Vladimir Şehrinde ‘’Türkiye Günleri’’ Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

30.09.2021 tarihinde Rusya’nın Vladimir şehrinde Vladimir Bölgesel Yönetimi, Vladimir Ulusal Personel ve Kariyer Geliştirme Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile ‘’Türkiye Günleri’’ etkinliği gerçekleştirildi.

Vladimirli üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle düzenlenen programda Moskovalı sanatçı Elena Belyakova’nın sunumuyla ‘’Bir Moskovalının Kalbinden İstanbul Yansımaları’’ ve ‘‘Türkiye’nin Güzellikleri’’ fotoğraf sergilerinin açılışı yapılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.

Halk dansları ve şarkılarla devam eden programın sonunda ‘’Patron Mutlu Son İstiyor’’ adlı Türk filminin gösterimi yapılmış ve etkinlikte misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

Açış konuşmalarında ilk sözü alan Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Türk kültürüne ve Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından, Vladimir Bölgesi Vali Yardımcısı Vekili Grigoriy Nikolayeviç Vişnevskiy, Vladimir Bölgesi Federasyon Konseyi Üyesi Olga Nikolayevna Hohlova, Vladimir Bölgesi Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Yuryeviç Kartuhin, Vladimir-Suzdal Müzesi Genel Müdürü Sergey Yevgenyeviç Rıbakov, T.C. Moskova Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Alper Alp, Vladimir Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aleksey Aleksandroviç Panfilov ve Vladimir Bölgesi Yasama Meclisi Üyesi Antov Pavel Genrihoviç günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

Diğer Etkinlikler

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş ...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...