Moskova’da Açık Hava Nostaljik Türk Sineması Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Enstitü bahçesinde Açık Hava Nostaljik Türk Sineması Günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğin temasına uygun şekilde süslenen ve gösterilen filmlerin içeriğine ait bir de fotoğraf sergisinin yer aldığı Enstitü bahçesi birbirinden renkli anlara ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılış konuşmalarını T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ferhat Tamkoç ve Rus-Türk İş Adamları Birliği Başkanı Sabahattin Yavuz gerçekleştirdiler.

1. Gün harika bir Moskova akşamında yönetmen Ömer Faruk Sorak’tan Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmin gösterildiği etkinliğe katılan misafirler geleneksel lezzetlerden Kahramanmaraş dondurması, simit, patlamış mısır ve gazoz eşliğinde filmin tadını çıkardılar. 2. Gün ise Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eserinden Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğiyle Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan Selvi Boylum Al Yazmalım ikramlar eşliğinde izleyiciyle buluşturuldu.

 

Her iki günde de büyük bir ilgiyle bizleri yalnız bırakmayarak bu unutulmaz günleri bizlerle paylaşan bütün misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Diğer Etkinlikler

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş ...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 Türk...

30.09.2021 tarihinde Rusya’nın Vladimir şehrinde Vladimir Bölgesel Yönetimi, Vladimir Ulusal Personel ve Kariyer...