Moskova'da 'Kalandar Soğuğu' Film Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

16 Aralık 2020 saat 19.00’da Moskova şehri ‘Dom Kino’ sinemasında yönetmen Mustafa Kara’nın ‘Kalandar Soğuğu’ adlı sinema filminin gösterimi yapıldı. 

İnsanın ve doğanın derinliklerine inerek, oradaki esrarlı ortaklığı görünür kılmaya çalışan, ıssız doğanın ortasında yalnızlık ve yoksulluğun yakıcı atmosferine dokunarak izleyiciye müthiş bir görsel ziyafet vaat eden film, Türkçe seslendirme ve Rusça alt yazı ile Moskovalı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinlik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile pandemi sebebi ile belirlenen önlem ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Gösterimden önce bir konuşma gerçekleştiren T.C. Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Zeynep Savaş Suca Pandemi şartlarında gereken önlemlere özenle uyularak mümkün olduğunca bu tür etkinliklere devam edileceğini, Türk sinemasının seçkin eserlerini Moskovalı izleyicilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Etkinlik sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

 

Diğer Etkinlikler

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş ...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 Türk...