Moskova Yunus Emre Enstitüsünde Kitap Tanıtım Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

02.07.2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde artık geleneksel hale gelen Kitap Tanıtım Günleri Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Rusya Üniversitelerinde çalışmalarına devam eden alanlarında uzman Rus Türkologların Türkiye ile ilgili kitaplarının tanıtıldığı etkinlikte, birbirinden değerli 4 kitap Moskovalı kitapseverler ile buluşturuldu.

Geçiş Dönemi Türk Yazarları, Edebiyat Portreleri adlı çalışmasıyla Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türk Filolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mariya Repenkova, Babam Abdülhamit adlı eser için St. Petersburg Devlet Üniversitesi Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Apollinaria Avrutina, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türk Filolojisi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Elena Oganova ve Anna Kolomoytseva Türk dili – Oku, Öğren, Sev adlı ders kitabıyla, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünden Dr. Amur Gadjiev, Türkiye – AB İlişkilerinin Gelişmesi : Problemler ve Perspektifler adlı eserleriyle programa katıldılar.

Türkçe ve Rusça olarak gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar eserlerle ilgili merak ettikleri sorulara çalışmacıların kendi sözleriyle yanıt bulma şansına sahip oldular. Programın ardından misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

 

Diğer Etkinlikler

3 Haziran günü Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet vefatının 59. Yılında Moskova Novodeviçi mezarlığında bulunan kabri...

Nâzım Hikmet 120. Yaşında!

Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet doğumunun 120. yıldönümünde Moskova’da anıldı!...

09.11.2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde ‘‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’’ etkinlikleri kapsamında ‘‘...

29-30 Ekim 2021 tarihleri arasında St. Petersburg Devlet Üniversitesinde ‘’Kononov Okumaları’’ adlı konferans...