St. Petersburg’da ‘’ XXXVI. Uluslararası Kononov Okumaları’’ Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

29-30 Ekim 2021 tarihleri arasında St. Petersburg Devlet Üniversitesinde ‘’Kononov Okumaları’’ adlı konferans gerçekleştirilmiştir.

Seçkin Rus Türkolog ve akademisyen Andrey Nikolayeviç Kononov’a (1906-1986) adanan ve 1986 yılından beri düzenlenen etkinlik bu yıl St. Petersburg Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Filolojisi Bölümü, St. Petersburg Şarkiyat Çalışmalarını Geliştirme ve Destekleme Merkezi, Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’den Ahmet Yesevi Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenmiştir. Türkologların çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdiği etkinlikte Enstitü ve faaliyetlerini tanıtıcı bir sunum yapılmıştır.

Kononov Okumalarında her yıl gerçekleştirilen çalışmalar, geçmişte ve günümüzde Türk halklarının dillerinin oluşumu ve gelişimi, dil yapısı, tarihi, kültürü, etnografyası, edebiyatı gibi çeşitli konulara değinmektedir.

İki gün süren programda birinci gün kıdemli Rus Türkologlar ikinci gün ise genç Türkologlar Türkolojinin farklı alanlarında tebliğlerini sunmuşlardır. Çalışma ve sunumların dilleri Rusça, İngilizce, Türkçe olarak paylaşılmıştır.

 

Diğer Etkinlikler

3 Haziran günü Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet vefatının 59. Yılında Moskova Novodeviçi mezarlığında bulunan kabri...

Nâzım Hikmet 120. Yaşında!

Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet doğumunun 120. yıldönümünde Moskova’da anıldı!...

09.11.2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde ‘‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’’ etkinlikleri kapsamında ‘‘...

02.07.2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde artık geleneksel hale gelen Kitap Tanıtım Günleri Etkinliği...