119. Doğum Yıl Dönümünde Nazım Hikmet’i Anma Programı

Yazıcı-dostu sürüm

25 Ocak 2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Moskova Nazım Hikmet Vakfı ve Nazım Hikmet Kütüphanesi iş birliği ile ‘119. Doğum Yıl Dönümünde Nazım Hikmet’i Anma’ çevrim içi etkinliği gerçekleştirildi.

Programda açış konuşmalarını yapan T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın ardından, sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli, Türk sinemasının usta oyuncusu ve sanatçı Türkan Şoray, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsünden Dr. Daria Zhigulskaya, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünden Prof. Dr. Alfina Sibgatullina, Sankt Petersburg Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesinden Doç. Dr. Aliya Suleymanova, Beykoz Üniversitesinden Dr. Nilay Özer ve Rusya Sosyal ve Siyasi Tarihi Devlet Arşivinden Dr. Nikolay Lisenkov, Rusya ve Türkiye arasındaki ortak değerlerden olan büyük şair Nâzım Hikmet ve eserleri üzerine sunumlar gerçekleştirdiler. Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Galip Savaşır’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Moskovalı üniversite öğrencilerinin Nazım Hikmet’in şiirlerinden derledikleri bir de kısa film gösterimi yapıldı.

Program Rusça ve Türkçe simultane tercüme ile Moskova Yunus Emre Enstitüsü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Yüksek izlenme seviyelerine ulaşan etkinliğin kaydına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Türkçe: https://www.facebook.com/aligalip.savasir/videos/10158793998859557

Rusça: https://www.facebook.com/yeemoskova/videos/413585499721040

Diğer Etkinlikler

3 Haziran günü Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet vefatının 59. Yılında Moskova Novodeviçi mezarlığında bulunan kabri...

Nâzım Hikmet 120. Yaşında!

Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet doğumunun 120. yıldönümünde Moskova’da anıldı!...

09.11.2021 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde ‘‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’’ etkinlikleri kapsamında ‘‘...

29-30 Ekim 2021 tarihleri arasında St. Petersburg Devlet Üniversitesinde ‘’Kononov Okumaları’’ adlı konferans...