Türkçenin Büyük Şairi Nazım Hikmet Moskova’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

24 Ocak 2020 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde ‘Doğumunun 118. Yılında Nazım Hikmet’i Anma Etkinliği’ düzenlendi.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Moskova Nazım Hikmet Kütüphanesi iş birliği ile gerçekleşen programa Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Nazım Hikmet Kütüphanesi Müdürü Galina Sudyina, Slavyanskiye Traditsii Yardım Derneği Başkanı Olga Moçalina ve DTİK Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, Rus ve Türk davetliler katıldı.

Türkiye Büyükelçisi Samsar’ın açış konuşmasıyla başlayan program, Moskova Devlet Üniversitesi Asya Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Maria Repenkova ve Tarihçi Yazar Aleksandr Çeryomin katılımcılara Nazım Hikmet hakkında bilgilendirmeleriyle devam etti.

Programda Moskova Devlet Üniversitesi Asya Afrika ülkeleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Daira Zhigulskaya ve öğrenciler Nazım Hikmet’e ait birbirinden değerli şiirler okudu. Uluslararası Arp yarışması ödülü sahibi Kseniya Kurloviç etkinlikte kısa bir arp dinletisi icra etti. Maria Kamısa ve ‘Vkus Granata’ , Concentus Noster müzik grubu, ardından ‘O Ses’ Rusya ve ‘O Ses’ Azerbaycan müzik yarışması katılımcıları Tais, Yalkı Saka Türkçe ve Rusça şarkılar seslendirdi.

Moskova Nazım Hikmet Kütüphanesi arşivinde bulunan şaire ait bazı kişisel eşyalar ve eserlerinin sergilendiği etkinlik misafirlere Türk mutfağından ikramlarla sona erdi.