''Türk-Rus Diplomatların Gözüyle Rusya ve Türkiye'' Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Moskova Yunus Emre Ensitüsünün düzenlediği "Rus-Türk Diplomatların Gözüyle Türkiye ve Rusya" Fotoğraf Sergisi, Rusya’nın en prestijli üniversitelerinden olan MGİMO’da açıldı. Açılışa katılan Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve MGİMO Üniversitesi Rektörü de birer konuşma yaptılar. 

MGİMO Rektörü Prof. Dr. Anatoliy Torkunov, Türkiye’nin ve Türkolojinin, Üniversiteleri için özel ve ayrı bir yeri olduğunu, bu yüzden bugünkü serginin üniversitelerinde olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

T.C.Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da konuşmasında öncelikle Rektör Prof. Dr. Torkunovev'e ev sahipliği için teşekkür ederek iki ülkenin zenginliklerini ortaya koyan serginin, kültür ve turizm bağlamında iki ülke ilişkilerine katkısı olacağına inandığını söyledi. 

Sergide Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı mensubu, daha önce de altı yıl kadar Türkiye’de görev icra etmiş İgor Mityakov’un Türkiye ile ilgili ve altı yıldır Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği Basın Müşavirliği görevini yürüten Orhan Gazigil’in Rusya ile ilgili fotoğrafları yer aldı. 

Fotoğraflar, MGİMO Fuaye Salonu'nda 7 Mart 2019 tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.