Rus Türkologların Kitapları Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Moskova Yunus Emre Enstitüsünde, ikincisi düzenlenen “Kitap Tanıtım Günleri” etkinliği kapsamında Rus Türkologlar tarafından hazırlanan 4 adet kitabın tanıtımı yapıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur adlı romanın çevirisini gerçekleştiren Dr.Apollinaria Avrutina, Türkiye Türkçesi -1: Politik Dil Kullanımı ve Rusçadan Çeviri Teknikleri adlı ders kitabının yazarı Dr.Larisa Sofronova, Türkiye’de Rusya’nın İmgesi. Tarihsel Gelişim ve Günümüzdeki Durum adlı eserin yazarı Dr.Evgeniy Bahrevskiy ve Dr.Irina Svistunova ve ayrıca Sözüm munda qalïr, barïr bu özüm... adlı eserin yazarı merhum Prof. D.M. Nasilov anısına Elena Oganova’nın konuşmacı olarak katıldığı programda araştırmacılar eserlerini kendi ağızlarından anlatma ve tanıtma fırsatı elde etti.

Programda konuşmacı olarak bulunan Dr.Irina Svistunova, Dr.Evgeniy Bahrevskiy, Dr.Apollinaria Avrutina, Dr.Larisa Sofronova ve geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Profesör Dimitri Nasilov anısına Dr.Elena Oganova birer sunum yaptılar.

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerinden dolayı Enstitüye teşekkürlerini ileten Türkologlar, Rus-Türk dostluğu ve ilişkilerine sağlanan katkıların artarak devam etmesini temenni ettiler.

Üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve Moskovalıların katıldıkları programda, tanıtımı yapılan kitapların imzalı kopyalarını alabilme ve soru-cevap bölümüyle merak ettiklerine yanıt alma fırsatı yakaladılar.

Etkinlik Türk mutfağından ikramlar ile son buldu.