Moskova Yunus Emre Enstitüsünde Rus Medyası Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Moskova Yunus Emre Enstitüsü, 11 Ekim 2018’de Rossotrudnichestvo (Rusya Kültür Merkezleri Başkanlığı) Yönetim Kurulu'nun ve Türkiye'den çok sayıda Türk basın mensubunun  katıldığı bir panel gerçekleştirildi. 

Türk gazetecilerine yönelik olan "SputnikPro" Projesi çerçevesinde Moskova’da Anadolu Haber Ajansı, TRT, CNN Türk gibi televizyon kanalları ile Hürriyet ve Milliyet gazeteleri ve Turkuaz medya grubu gibi farklı paydaşlardan yaklaşık 30 Türk medya basın mensubu bir araya geldi. 

Genç gazetecilerin Rusya’nın medya alanı ve Rusya’nın önde gelen haber ajansı olan Sputnik örneği üzerinden gazeteciliğin yönleri hakkında daha fazla bilgi edinmesi amacıyla düzenlenen panelde Türk-Rus Toplumsal Forumu Rus tarafı Genel Sekreteri Sergey Markov, Karlov Vakfı Başkanı Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi merhum Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova ve Rusya Devlet Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Prof. Dr. Maksim Meyer konuşmacı olarak katıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleşen panelde Enstitünün faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunuldu.