57. Alay Gelibolu Senfonisi Moskova’da

Yazıcı-dostu sürüm

2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde “Gallipoli” Klasik Müzik Konseri Moskova’da sanatseverlerle buluştu.

Çanakkale Savaşları'na katılan askerleri anmak için Moskova  Çaykovski Devlet Konservatuvarı Büyük Salon’da düzenlenen konserde, Moskova Konservatuvarı'nın Senfoni Orkestrası Türk besteci Can Atilla'nın Savaşın 100. yılı için hazırladığı 57. Alay-Gelibolu Senfonisi'ni çaldı.

Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Direktörü ve Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Şef Burak Tüzün yönetimindeki orkestraya, Soprano Angela Ahıskal ile Solo Viyolonsel Serdar Rasul solist olarak eşlik etti.

Yunus Emre Enstitüsünün organizatörlerinden olduğu programa  Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türk Besteci Can Atilla ile çok sayıda Türk ve Rus davetli katıldı.

Teşekkür konuşması yapan Samsar, geçen yıl 100. yılı kutlanan Çanakkale Savaşları ve 57. Alayı anlatan “Gallipoli” bestesinin karşılıklı kültür yılı kapsamında Rusya’da icra edilmesinin önemine vurgu yaptı.