Rusya'da Türk Kültürü Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile “Türk Kültürü Günü” programı yapıldı. Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Üniversite Başkanı Prof.Dr. Efim Pivovar, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vera Zabotkina, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ömer Özkan ve Rus-Türk Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Alexander Vasilyev birer açılış konuşması yaptılar.

Program, Üniversitede Türkoloji okuyan öğrencilerin hazırladığı performanslarla devam etti. Sahnede, Rusya ve Türkiye arasındaki ortak değerlerden olan şair Nazım Hikmet’in şiirleri, geleneksel Osmanlı müziği ve popüler Türk sanatçıların şarkıları sergilendi. Öğrenciler, Türkiye’nin tarihinden enteresan bilgiler veren video sunumları ve Nasrettin Hoca fıkralarından örnek gösterimler de yaptılar. Rus ve Orta Doğu halk danslarını sergileyen dans ekiplerinin performansları da izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin performansları bittikten sonra program, Türk geleneksel sanatlarından olan ebru sanatı atölye çalışması ve Türk tatlarının ikramı ile sona erdi.