Moskova'da 'Yozgat Blues' Film Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

25 Şubat 2021 saat 19.00’da Moskova şehri ‘Dom Kino’ sinemasında ‘Yozgat Blues’ adlı sinema filminin gösterimi yapıldı.

Aldıkları bir iş teklifi sonrasında Yozgat'a taşınan müzik öğretmeni Yavuz ile öğrencisi Neşe’nin, icra ettikleri müzik türüyle bu yeni şehirde kimsenin ilgisini çekmeyen çabalarının ve başlarından geçen olayların anlatıldığı film, Rusça alt yazılı olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Gösterimden önce bir konuşma gerçekleştiren T.C. Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Zeynep Savaş Suca, pandemi şartlarına rağmen son dönemde üç Türk filmini daha Moskovalı sinemaseverlerle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını, bundan sonra da gereken önlemlere özenle uyularak Türk sinemasının seçkin eserlerini Moskovalı izleyicilerin beğenisine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Etkinlik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile pandemi koşullarında belirlenen önlem ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Diğer Etkinlikler

23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü...

T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği iş ...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 filmin...

Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında 6 Türk...