23 Nisan Çocuk Bayramı Moskova’da Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Moskova Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Rus ve Türk misafirlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Mihaylovna ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan’ın açış konuşmalarıyla başlayan program, Türk-Rus çocukların şarkı seslendirmeleri, şiir okumaları ve animatörlerin çizgi film karakterlerini canlandırmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Mehmet Samsar, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini vurgulayarak, “Bu bayram, her ülkenin geleceğinin çocukların elinde olması sebebiyle ilan edilmiştir.” dedi.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Özkan, Enstitü olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ve çocuklarla birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlova da çocuklarda dostluk duygusunun gelişmesinin önemine işaret ederek, “Rus ve Türk çocukların, bu bayram sayesinde hep dost kalacağını umut ediyorum.” ifadesini kullandı.

Etkinlik kapsamında ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim yarışması katılanlarına sertifika ve ödülleri takdim edildi.  

Enstitünün bahçesinde çocukların asfalt boyama etkinliği ve verilen ikramlarla program sona erdi.